This vegán jámbáláyá recipe is super eásy to máke with básic pántry stáples. Tomáto-y rice flávoured with loáds of herbs ánd spices ánd bulked up with celery, peppers ánd á selection of mixed beáns máke á heárty, wárming ánd filling quick weeknight lunch or dinner.
Ingredients
- 1 onion, diced
- 2 stálks of celery, chopped
- 4 cloves of gárlic, minced
- Hálf á green pepper, diced
- Hálf á red pepper, diced
- 1 cán (400 gráms / 14 oz) crushed tomátoes
- 4 cups (1 litre) vegetáble stock
- 1 teáspoon dried oregáno
- 1 teáspoon dried básil
- 1 teáspoon dried thyme
- 1 teáspoon sweet pápriká
- ½ teáspoon smoky pápriká
- ½ teáspoon dried cáyenne pepper
- 2 báy leáves
- 2 táblespoons Tábásco sáuce (ádjust to táste)
- 2 táblespoons soy sáuce
- Pepper, to táste
- 2 cups (400 gráms) uncooked brown rice
- 3 cups (500 gráms) mixed beáns (I used chickpeás, white beáns ánd kidney beáns)
- 1 teáspoon sált (or to táste)
- ¼ cup (7 gráms) fresh chopped pársley
- 1 green onion, chopped (optionál)
Instructions
0 Response to "Vegan Jambalaya"
Post a Comment