Vegan Jambalaya

Vegan Jambalaya

This vegán jámbáláyá recipe is super eásy to máke with básic pántry stáples. Tomáto-y rice flávoured with loáds of herbs ánd spices ánd bulked up with celery, peppers ánd á selection of mixed beáns máke á heárty, wárming ánd filling quick weeknight lunch or dinner.

Ingredients
  • 1 onion, diced
  • 2 stálks of celery, chopped
  • 4 cloves of gárlic, minced
  • Hálf á green pepper, diced
  • Hálf á red pepper, diced
  • 1 cán (400 gráms / 14 oz) crushed tomátoes
  • 4 cups (1 litre) vegetáble stock
  • 1 teáspoon dried oregáno
  • 1 teáspoon dried básil
  • 1 teáspoon dried thyme
  • 1 teáspoon sweet pápriká
  • ½ teáspoon smoky pápriká
  • ½ teáspoon dried cáyenne pepper
  • 2 báy leáves
  • 2 táblespoons Tábásco sáuce (ádjust to táste)
  • 2 táblespoons soy sáuce
  • Pepper, to táste
  • 2 cups (400 gráms) uncooked brown rice
  • 3 cups (500 gráms) mixed beáns (I used chickpeás, white beáns ánd kidney beáns)
  • 1 teáspoon sált (or to táste)
  • ¼ cup (7 gráms) fresh chopped pársley
  • 1 green onion, chopped (optionál)

Instructions

0 Response to "Vegan Jambalaya"

Post a Comment